Over ons

Dahlia Burgerschap is een taal aanbieder gespecialiseerd in Nederlands als tweede taal. Wij geven Nederlandse taal- en inburgeringslessen. Daarnaast verzorgen we ook Arabische lessen voor Nederlanders. We hebben een antwoord op elke taalvraag, waarbij we uitgaan van zowel de doelstellingen van de opdrachtgever als de vaardigheden en wensen van de deelnemers.

Onze gedreven instelling draagt zorg om mensen hun weg te laten vinden in de Nederlandse samenleving. Wij geloven in klassikale lessen waarin elk individu gestimuleerd wordt om het beste uit zichzelf te halen. Dit doen wij door klassikaal onderwerpen te behandelen en deze onderwerpen op individueel niveau toepasbaar te maken, zodat de cursisten zelfstandig de taal kunnen gebruiken. 

U krijgt les van gecertificeerde Nederlandse taaldocenten met veel werkervaring. De vriendelijke houding, aandacht en professionalisme van onze docenten helpen u gemakkelijk en in korte tijd uw doel te bereiken en met succes de examens te behalen.

Missie
De missie van Dahlia Burgerschap is om haar collectieve kennis en praktijkervaring op het gebied van participatie en de kracht van diversiteit van haar sociaal netwerk te gebruiken om integratie, participatie en zelfmobilisatie van mensen met diverse culturele achtergrond te bevorderen.
Onze cursisten zijn op weg naar een zelfredzaam leven in Nederland. Dit is een weg vol hobbels en obstakels. Dahlia Burgerschap beschouwt het als haar missie om haar cursisten  aan de start én tijdens het bewandelen van deze weg op een soepele manier te begeleiden.  Dit om hen uiteindelijk te helpen om sneller mee te doen in de Nederlandse maatschappij en cultuur.

Visie
In onze visie dient taal een doel: om beter te kunnen functioneren op het werk, een opleiding te volgen of mee te doen in de samenleving. Taal is gewoontes, eigenaardigheden, gebruiken, tradities, meningen, waarden en passies. Taal is je weg kunnen vinden. Taal is je mogelijkheden volledig kunnen benutten. Taal is geen barrière, maar een middel naar een persoonlijk doel, zoals bijvoorbeeld in vrijheid en veiligheid een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.